MOLETA BINIFALDÓ

destinataris

A partir de 6 anys.

duració

A partir de cuatre hores.

distància

6 Km

Dificultat baixa.

punt d´inici

Entrada Menut. Ctra Lluc – Pollença Km 17,5

CONTINGUTS

En aquest itinerari, el nostre recorregut ens duu a fer la volta al puig situat just a la vora de les cases de Binifaldó. És sa Moleta de Binifaldó (838m) on hi podem treballar els continguts següents:

  1. Observar el cicle de l’aigua amb l’ajuda dels torrents, fonts i albellons que ens acompanyen en la nostra sortida. Podem veure la formació de un torrent des del seu naixement, veure que són els afluents que engreixen altres torrents principals (torrent de Sant Miquel) i l’aportació d’aigua que arriba a fer el Puig Tomir tant a nivell d’aigües superficials com subterrànies.
  2. Conèixer les muntanyes més altes de Mallorca (Puig d’en Galileu, Massanella, Puig Roig, Puig Major,…) amb l’ajuda de mapes topogràfics i les brúixoles que ens podem orientar. Estudiar els elements físics del relleu (vall, cim, vessant, coll, coma…) elements pels que passarem i podrem veure i experimentar de bon de veres.
  3. Descobrir de primera mà les plantes que poblen la serra de Tramuntana. Els endemismes (rapa de porc, eixorbarates, estepa joana…), l’alzinar. La problemàtica del bosc a causa de l’acció entròpica.
  4. Veure les rossegueres. Una de les formes del modelatge de la serra de Tramuntana. Una altra manera d’erosionar les nostres muntanyes juntament amb la fluviotorrencial.
  5. Veure finalment una antiga zona de conreu (marjades de Menut) repoblada amb exemplars d’alzines i de llampúdols bords. També sabrem quina era la feina que desenvolupaven els carboners (barraca restaurada) i la gestió que feien del bosc.
  • EL CAMÍ REIAL

  • OFICIS DE MUNTANYA

  • ELS TORRENTS