ES PIXARELLS

destinataris

Totes les etapes educatives.

duració

A partir de tres hores.

distància

3 Km

Dificultat baixa.

punt d´inici

Entrada Menut. Ctra Lluc – Pollença Km 17,5

CONTINGUTS

Aquest itinerari transcorr des de les cases de Binifaldó o Menut fins a Lluc. És un bon moment per parlar d’una extensa temàtica:

  1. El camí vell de Lluc a Pollença.  Podem estudiar oficis antics com els carboners (amb visita a una barraca restaurada) o els calciners (visita forn de calç). Coneixerem quina és l’evolució del paisatge en funció dels usos històrics que l’home ha fet  al llarg del temps.

  2. La forma més característica del modelatge de la serra de Tramuntana, el carst.

  3. Un estudi de l’alzinar per veure quines són les seves característiques i problemàtiques. Quan sortim del bosc arribarem a una zona de marges amb un oliverar abandonat. Amb els anys, i si l’acció de l’home no s’hi interposa, hi tornarem a tenir bosc.

  4. A la cova descobrirem que Lluc (el bosc sagrat dels romans) ja era un lloc misteriós i sagrat per als primers pobladors de Mallorca. Allà s’hi enterraven els personatges principals dels pobles que ens precediren.

  5. Per introduir a la màgia de l’alzinar als més petits  contam la història de “La Font dels Pixarells”. Aquest recurs ens permet  reunir de forma harmoniosa una sèrie d’elements naturals i etnològics que conformen una bella història plena de fantasia i imaginació que ens serveix de fil argumental per a presentar l´itinerari als centres educatius que ens visiten.