Política de galetes

S’anomena galeta (cookies) a un segment de dades que s’emmagatzema en el navegador de l’usuari amb la finalitat d’oferir més informació al servidor web sobre aquest. D’aquesta manera es permet recordar determinats paràmetres i informació sobre l’usuari, i s’aconsegueix un grau més alt de personalització i anàlisi sobre el seu comportament.
Per facilitar l’ús de la nostra pàgina web empram galetes. Aquestes són petits fitxers d’informació que ens permeten comparar i entendre com els nostres usuaris naveguen a través de la nostra pàgina web, i així poder millorar conseqüentment el procés de navegació. En el cas de no voler rebre galetes, s’ha de configurar el navegador d’Internet perquè les esborri del disc dur del nostre ordinador, les bloquegi o ens avisi en el cas que s’hi instal·lin. Per continuar sense canvis en la configuració de les galetes, simplement s’ha de seguir en la pàgina web.

Tipus de galetes

Existeixen diferents tipus de galetes, que poden ser classificades segons la seva finalitat a l’hora d’obtenir informació sobre l’usuari:

  • Galetes tècniques: són aquelles que resulten imprescindibles per permetre a l’usuari la navegació a través d’una pàgina web, com per exemple, les que permeten emmagatzemar les dades d’una comanda en xarxa.
  • Galetes de personalització: permeten personalitzar les funcions o continguts del lloc web en funció de les dades obtingudes del navegador. Mitjançant aquestes galetes podem presentar un lloc web en el mateix idioma del navegador usat per visitar la web.
  • Galetes d’anàlisi: s’empren únicament amb finalitats estadístiques. Un exemple podrien ser les galetes generades per script de seguiment de Google Analytics.
  • Galetes publicitàries i de publicitat comportamental: són totes aquelles que tenen com a objectiu millorar l’eficàcia dels espais publicitaris. Així, la xarxa publicitària de Google o les plataformes publicitàries (adservers) inclouen aquest tipus de tecnologies per donar el servei desitjat als seus clients.

Per obtenir més informació sobre les galetes i el seu ús podeu visitar la pàgina web www.aboutcookies.org.

Com s’han de deshabilitar les galetes en els navegadors més usats:

  • Chrome: Configuració Mostrar opcions avançades Privacitat Configuració de contingut.

Per a més informació, podeu consultar el suport de Google o l’ajuda del navegador.

  • Internet explorer: Eines Opcions d’Internet Privacitat Configuració.

Per a més informació, podeu consultar el suport de Microsoft o l’ajuda del navegador.

  • Firefox: Eines Opcions Privacitat Historial Configuració personalitzada.

Per a més informació, podeu consultar el suport de Mozilla o l’ajuda del navegador.

  • Safari: Preferències Seguretat.

Per a més informació, podeu consultar el suport d’Apple o l’ajuda del navegador.